Släpp prestationen!

ARTIKLAR

 

Yoga med acceptans, tålamod och nyfikenhet.

SLÄPP PRESTATION OCH KRAV 

 

Det gör ingenting om du är stel som ett kylskåp! Och du är heller aldrig för gammal för att göra yoga!  Yoga handlar inte om de perfekta poserna. Alla kroppar är olika och det är viktigt att respektera kroppens gränser, så att man inte tvingar eller forcerar fram någonting. Det är då man riskerar att skada sig. 

 

Acceptera därför dig själv som du är och gör yoga för din egen skull utan att jämföra dig med någon annan. Utgå från dina egna förutsättningar och tillåt dig att bygga upp en starkare och rörligare kropp i lugn takt. Använd hjälpmedel och stöd om du behöver, då kommer framstegen både snabbare och säkrare. Men våga också utmana dig själv lite grann för att utvecklas. Om du är lyhörd och lyssnar till din kropp, kan du leka lite försiktigt med dina gränser. Om du har tålamod och väntar in kroppen, kommer den att ”öppna upp” av sig själv, så länge som du inte försöker pressa fram ett resultat.

 

Yoga är en process som tar tid - låt den få göra det. Teknikerna som används kan tränas och fördjupas i det oändliga. Låt yogan bli en upptäcksfärd in i din kropp, in i dig själv! Så småningom kan du hålla positionerna en längre stund men med mindre ansträngning, andningen flödar lugnt och sinnet är inte längre upptaget med hur övningarna ska göras.  Du märker hur små förändringar i rörelsen kan skapa bättre balans och stabilitet i ställningen och hur andningen hjälper dig djupare in i positionerna.

 

FORTSÄTT LÄSA OM YOGA

 

Yoga har otroligt mycket att erbjuda. Yoga är ett sammanhållet system som hjälper oss att komma i harmoni med oss själva och omgivningen. Yogaövningar har effekt på både kropp och sinne, och handlar i grund och botten om balans. Denna gamla och holistiska disciplin kan omvandla både kropp och välmående med långsiktiga hälsofördelar. 

 

I yoga läggs stor vikt vid att röra sig med medveten närvaro och i koordination med en lugn, kontrollerad andning.

 

Läs mer

Meditation har många positiva effekter och är ett kraftfullt verktyg för att förändra både sig själv och sitt liv till det bättre.

 

Läs mer

Lugnare former av yoga är mycket avstressande och aktiverar kroppens system för läkning och återhämtning.

 

Läs mer

Kan lugn, mjuk yoga verkligen göra skillnad?  Läs om de positiva effekterna av lugn, mjuk och inkännande yoga.

 

Läs mer

Kroppen behöver rörelse för att må bra och fungera optimalt. Även när man är stressad, utbränd och har ont i kroppen.

 

Läs mer

Yoga är träning som involverar och syresätter hela kroppen. Rörelserna stimulerar, stärker och balanserar kroppens olika system.

 

Läs mer