Embodied Yoga

EMBODIED YOGA

NÄSTA KURSSTART 2024:


Måndagar 

Kl 18.00-19.30

8 apr - 3 jun (9 ggr)


Onsdagar:

Kl 17.30-19.00

3 apr - 5 jun (9 ggr) uppehåll 1 maj


Plats: Behag Hälsohuset i Skummeslöv

Pris: 1485 kr 


EMBODIED MJUKYOGA

Connect to Body & Heart

Embodied yoga är en mjuk, inkännande, men ändå fysisk yoga. Fokus ligger på närvaro, medvetenhet och rörelse i samspel med kropp och andning. Vi rör oss från aktiva och flödande yogarörelser till mer stilla positioner som hjälper oss att varva ned och få återhämtning. Det är en skönt grundande, avstressande och kraftgivande yoga utan att vara svår eller avancerad. Kroppen får arbeta både muskulärt med styrka, stabilitet och balans samt utveckla ökad rörlighet för en friare och mer flexibel kropp. 


Klasserna präglas av en tillåtande och utforskande anda, där du får lära dig att lyssna till din kropp och röra dig på ett mjukt och kärleksfullt sätt som öppnar ditt hjärta och bygger upp din kontakt inåt. Musik används som ett hjälpmedel för att lättare finna rörelseglädje, flow, närvaro och ett avslappnat tillstånd.


Embodied yoga passar både nybörjare och mer vana utövare. Var och en rör sig utifrån sina förutsättningar och du behöver inte vara vig eller vältränad för att delta. Klasserna innehåller en blandning av sittande, liggande och stående rörelser, inklusive stående på alla fyra och enklare armbalanser i form av Plankan och Hunden. 


Vad menas med Embodied Yoga?

Embodied Yoga kan översättas till förkroppsligad yoga som innebär att vi släpper fokus på den yttre formen och att hitta in i positioner som ska se ut på ett visst sätt. Här låter vi istället rörelserna växa fram inifrån genom att lyssna och känna in kroppen, andningen och sinnesupplevelserna för att nå en djupare kontakt med oss själva. På så sätt lär vi oss att hela tiden fortsätta lyssna och känna in vad som funkar för oss eller inte. 


Embodied Yoga ger oss utrymme för frihet i rörelserna, så att vi kan följa vår egen intuitiva intelligens och anpassa efter kroppens förutsättningar. Det är den inre upplevelsen som är den viktiga, inte att åstadkomma något speciellt eller uppnå ett visst mål. Då hamnar vi i hjärnan och tänkandet istället för att låta oss ledas av hjärtat och den inre känslan där vi ÄR och upplever i nuet. Det är när vi tillåter oss att lämna prestation och görande som vi kan hitta känslan av grace, flow och medvetenhet i varje rörelse och andetag. En skön känsla av att vi blir kroppen och rör oss som en enad helhet i synkronicitet med hela vårt jag. På så sätt lär vi oss också att slappna av och acceptera oss själva precis som vi är, oavsett hur vi ser ut, hur flexibla vi är eller vilket sinnestillstånd vi befinner oss i.  


Att lära sig lyssna till sin kropp är ett första steg till ett mer hälsosamt liv. Genom att skifta fokus inåt blir Embodied Yoga en resa mot större medvetenhet, självkännedom, lyhördhet och intoning till vår inre vägledning, intuition och upplevelse. På så sätt kan vår yogapraktik bli en källa där vi hämtar kraft och visdom inifrån, så att vi kan finna en bättre balans i livet och utveckla en ökad harmoni och stabilitet inom oss själva, samtidigt som kroppen blir starkare och smidigare.