Därför är yoga bra för dig!

ARTIKLAR

 

Balans- och helhetstänkande.

DÄRFÖR ÄR YOGA BRA FÖR DIG!


Yoga är träning som involverar och syresätter hela kroppen; insida-utsida, framsida-baksida och båda sidorna av kroppen. Olika motsatser förs samman som hopdragning-utsträckning, uppåt-nedåt, aktivitet-vila, höger-vänster. Det är ett heltäckande system av rörelser bestående av stående positioner, framåtböjningar, bakåtböjningar, armbalanser, rotationer samt vilopositioner. Ryggraden är central i all yoga. En stark rygg gör dig centrerad, stark och stabil i dig själv.     

 

Yogarörelserna stimulerar, stärker och balanserar också kroppens alla olika system t ex matsmältning, ämnesomsättning, utsöndring, hormoner, fortplantning och i allra högsta grad nervsystemet som är starkt sammankopplat med ryggraden. Effekterna vitaliserar kroppen och förbättrar allmäntillståndet.

 

Yoga är också andning. Övningarna stärker andningsystemet och hjälper oss till en djup och naturlig andning som ger mer energi och ökad livskraft. Djupandningen ger också massage åt hjärtat och de inre organen. Med andningen kan vi också påverka vårt mentala och känslomässiga tillstånd, så att tankar och känslor lugnas. Det gör oss friskare, gladare och mer harmoniska. 

FORTSÄTT LÄSA OM YOGA

 

Yoga har otroligt mycket att erbjuda. Yoga är ett sammanhållet system som hjälper oss att komma i harmoni med oss själva och omgivningen. Yogaövningar har effekt på både kropp och sinne, och handlar i grund och botten om balans. Denna gamla och holistiska disciplin kan omvandla både kropp och välmående med långsiktiga hälsofördelar. 

 

Yoga handlar inte om de perfekta poserna. Alla kroppar är olika och det är viktigt att respektera kroppens gränser.

 

Läs mer

I yoga läggs stor vikt vid att röra sig med medveten närvaro och i koordination med en lugn, kontrollerad andning.

 

Läs mer

Meditation har många positiva effekter och är ett kraftfullt verktyg för att förändra både sig själv och sitt liv till det bättre.

 

Läs mer

Lugnare former av yoga är mycket avstressande och aktiverar kroppens system för läkning och återhämtning.

 

Läs mer

Kan lugn, mjuk yoga verkligen göra skillnad?  Läs om de positiva effekterna av lugn, mjuk och inkännande yoga.

 

Läs mer

Kroppen behöver rörelse för att må bra och fungera optimalt. Även när man är stressad, utbränd och har ont i kroppen.

 

Läs mer