Yogatillbehör

YOGATILLBEHÖR

NÅGRA TIPS SOM KAN UNDERLÄTTA YOGAN

 

Bra att veta när du köper yogamatta!

 

Har du ingen yogamatta, finns sådana att köpa på Sportcenter i Båstad. I de större orterna hittar du dem hos de stora sportkedjorna. Du kan också söka på internet och beställa via någon webbutik med yogautbud.

 

En bra yogamatta ska kännas bekväm och vara halkfri, så att du får ett bra grepp och inte glider. Välj därför en matta med struktur och som blir liggandes när du rullar ut den. Det går att få tag på en bra yogamatta för 200 - 400 kr. Billigare mattor har sämre kvalitet och är ofta tunnare och halkigare.

 

Yogamattor är ca 60 cm i bredd, medan längden normalt varierar mellan 173 - 183 cm, men det går att få tag på ännu längre. Jag rekommenderar en tjocklek på 4 mm i normalfallet. Tjockare yogamattor är visserligen mjuka och sköna, men ger sämre balans vid stående övningar.

 

Här är några länktips om du vill köpa din yogamatta via internet:

Yogobe

Göteborgs Yogacentrum

Yogia


Hjälpmedel som kan underlätta din yoga!

 

Yogadyna/YogaJellies. Små mjuka, lätta dynor som dämpar och stödjer alla viktbärande områden av din kropp. Placera under t ex knän, händer, handleder, höfter, armbågar för att ge stöd och lindra smärta. 14 cm i diameter.

Finns bl a hos Yogobe Webshop

 

Halksockar. Halkfria tåstrumpor som ger ett mjukt grepp och kontroll på alla ytor. Sockor som värmer dina muskler, stabiliserar din ställning och skyddar dina fötter samtidigt som barfotakänslan finns kvar. Bra om dina fötter lätt blir varma och vill glida på mattan.

Finns bl a hos Yogobe Webshop

 

Träningshandskar. Ett bra hjälpmedel om du upplever att dina händer glider eller halkar när du gör yoga.

Finns bl a hos Yogobe Webshop

 

Ögonkuddar. Gillar du ögonkuddarna till avslappningen? Varför inte skaffa en egen att ha därhemma?

Finns bl a hos Yogobe Webshop

 

Produkterna finns förstås även att hitta hos andra webbutiker på nätet.