Inyourheart

En

kärleksgåva

till dig själv


HJÄRTCENTRERAD ANDNINGMånga gånger är det de små, enkla handlingarna som får störst uppskattning och betydelse  - särskilt om de kommer från ett rent och kärleksfullt hjärta. Det gäller även när det handlar om att ge oss själva omtanke, omsorg och kärlek. Den här enkla övningen tar bara några minuter och kan göras nästan var som helst, men bär en enorm kraft att öppna hjärtat och föra in mer kärlek, harmoni och lycka i livet om den görs regelbundet. Den är också fantastisk för att hjälpa oss tillbaka till inre lugn och balans när vi känner oss oroliga och stressade. Har du varit med på mina yogaklasser känner du säkert igen övningen, eftersom jag ofta låter den få vara med i klasserna på ett eller annat sätt. Men det är en fin övning för alla, oavsett om du har gjort den tidigare eller inte.   


Så här gör du den:

 

  1. Sätt eller lägg dig bekvämt och slut ögonen om du vill.
  2. Tag några lugna, medvetna andetag och låt andningen få sakta ner.
  3. Placera dina händer på bröstkorgen och rikta uppmärksamheten till ditt hjärtcenter.
  4. Föreställ dig nu att du andas in och ut genom hjärtat. Fortsätt följa dina andetag och behåll ditt fokus riktat till området kring ditt hjärta.
  5. Tona in dig på ditt hjärta och låt varje andetag föra dig i djupare kontakt med dig själv. Acceptera vad du än upplever, vad du än känner, utan att döma eller värdera.
  6. Stanna här några minuter eller så länge du vill.
  7. Lägg märke till hur din energi förändras och hur du upplever närvaron i ditt hjärta. 

 

Ett fint sätt att börja praktisera Hjärtcentrerad andning regelbundet kan vara att göra den varje morgon - innan du ens stiger upp ur sängen. Lägg händerna mot hjärtat det första du gör när du vaknat och följ dina andetag under några minuter medan du tonar in dig till energin i ditt hjärta. Det går även utmärkt att göra den Hjärtcentrerade andningen varje kväll när du gått och lagt dig för att landa i hjärtat innan du somnar.  Hitta din favoritklass!


EMBODIED YOGA

Connect to Body & HeartSENSING YOGA

Loving KindnessYINYOGA

Peaceful Heart & MindSENIORYOGA

Soft & Easy