Om yoga

OM YOGA

YOGA I MJUK OCH TILLÅTANDE ANDA!

 

Hos Yogaanda består passen av en mjuk och lättillgänglig yoga i tillåtande anda. Stort fokus ligger på andning och närvaro i rörelserna och att alla ska kunna delta utifrån sina egna förutsättningar. Det finns en stor acceptans för att vi alla är olika. 

 

I passen används ibland också hjälpmedel som klossar, bälten, kuddar och filtar för att alla ska kunna göra övningarna efter sina egna förutsättningar. Hjälpmedlen förebygger skador och gör att man på ett säkert sätt kan öka sin rörlighet och styrka steg för steg.

 

Alla kroppar är olika och var och en känner sin egen kropp bäst. Ibland kan det vara så att en övning inte alls känns rätt eller bra – kanske på grund av en skada eller annan begränsning. Eller så är man inte riktigt redo för den ännu. Hoppa i så fall över den eller välj ett alternativ. Tänk på att ha tålamod och uthållighet med dig själv. Låt allting komma på plats i sin egen takt. Var inte rädd för att fråga om du behöver hjälp med en övning.


LÄS MER OM YOGA

 

Här hittar du intressant läsning, som lär dig mer om hur yoga fungerar och varför yoga är bra för dig .

Kroppen behöver rörelse för att må bra och fungera optimalt. Även när man är stressad, utbränd och har ont i kroppen.


Läs mer

Yoga är träning som involverar och syresätter hela kroppen. Rörelserna stimulerar, stärker och balanserar kroppens olika system.

 

Läs mer

Yoga handlar inte om de perfekta poserna. Alla kroppar är olika och det är viktigt att respektera kroppens gränser.

 

Läs mer

I yoga läggs stor vikt vid att röra sig med medveten närvaro och i koordination med en lugn, kontrollerad andning.

 

Läs mer

De lugna, avslappnande yinyoga-övningarna är en form av passiv, vilande stretch där man stannar kvar i varje position i flera minuter.

 

Läs mer

Lugnare former av yoga är mycket avstressande och aktiverar kroppens system för läkning och återhämtning.

 

Läs mer

FLER ARTIKLAR

 


Kraften i meditation


Meditation har många positiva effekter och är ett kraftfullt verktyg för att förändra både sig själv och sitt liv till det bättre!


Hjärtats intelligens


Mer än 25 års forskning visar att när vi är lugna, harmoniska och positiva skapas en regelbunden, rytmisk hjärtfrekvens som är viktig för att kroppens läkning, återhämtning och immunssystem ska kunna fungera optimalt. 


070-477 93 67

info@yogaanda.se

Skummeslöv - Laholm

Copyright © 2017-2021  Yogaanda / Helen Andersson